Peste 40 de antreprenori timișoreni, absolvenţi ai Academiei Minților Creative

Timișoara a fost, în weekend, gazda primei ediții a Academiei Minților Creative desfăşurate în afara Bucureștiului. Timp de două zile, antreprenorii locali au participat la cursuri destinate lansării și dezvoltării unei afaceri, susținute de o echipă formată din 13 mentori, specialiști în domenii relevante mediului de afaceri.

 

La nivel european, industriile creative și culturale oferă locuri de muncă pentru 6.7 milioane de oameni, conform Comisiei Europene. În schimb, în România antreprenoriatul creativ nu primește susținerea de care are nevoie. Noi credem că antreprenorii creativi pot fi un motor de creștere al economiei locale dacă beneficiază de sprijinul potrivit. Pentru a-i susține în lucrurile care contează pentru ei am organizat Academia Minților Creative. Iar pentru că Timișoara e unul dintre cele mai creative orașe din România, ne-am dorit să deschidem programul antreprenorilor timișoreni”, declară Anca Ungureanu, director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank, iniţiatorul acestui program de educație financiară și antreprenorială.

Cursanții acestei ediții a Academiei Minților Creative, de la Timişoara, au fost antreprenori timișoreni care activează în domenii creative precum fotografie, producție video, publicitate, training și dezvoltare personală, manufactură de lumânări parfumate sau servicii de caligrafie.

Pe parcursul celor două zile, aceștia au participat la cursuri precum strategie de business, finanțare, e-commerce, legislație pentru afaceri, fiscalitate și taxe.

Academia Minților Creative este un program de educație financiară și antreprenorială organizat de UniCredit Bank. Alături de platforma Romanian Stories, Barometrul Minților Creative (prima cercetare din România asupra obstacolelor și perspectivelor antreprenorilor creativi), Ghidul 24/7 și Pachetul Creativ, Academia face parte din platforma UniCredit Bank de susţinere a industriilor creative din România.

Acest program a început acum doi ani și a avut trei ediții în București. Următoarea ediție locală a Academiei Minților Creative va avea loc în toamna acestui an, la Cluj-Napoca.

Print Friendly, PDF & Email