Peste 3000 de elevi, la prima sesiune de pregătire pentru bacalaureat organizată de UVT

Foto: UVT

Mai mult de 3000 de elevi din clasa a XII-a din întreaga țară au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la activitățile de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizate de Universitatea de Vest din Timișoara. Sesiunile de pregătire pentru toate disciplinele au totalizat peste 5000 de participanți.

 

Programul de pregătire a început în 16 ianuarie, pentru Limba și literatura română, Matematică și Istorie şi Biologie, Chimie, Economie, Fizică, Geografie și Informatică.

În următoarele săptămâni, anunţă reprezentanţii UVT, lista disciplinelor incluse în programul de pregătire va fi completată și cu Filosofie, Logică, Comunicare și Argumentare, Psihologie și Sociologie.

Deși organizarea acestor activități reprezintă deja o tradiție pe care UVT o desfășoară anual, derularea online a acestora, în acest an, a permis UVTsă vină în sprijinul elevilor din întreaga țară. „Acest aspect a fost cu adevărat apreciat de elevi, care au ajuns să se cifreze la peste 6500 de participanți înscriși, din toate județele țării. De asemenea, feedback-ul primit de la elevii participanți la prima sesiune de pregătire ne confirmă nevoia desfășurării unor astfel de activități de sprijin, aceștia fiind încântați de conținutul programului propus”, transmit oficialii universităţii.

Întâlnirea de sâmbătă, 16 ianuarie, a fost doar prima dintr-o serie de 19 întâlniri pe care UVT le are pregătite, programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat continuând până la jumătatea lunii iunie 2021. Vestea bună, pentru elevii care nu au reușit până în acest moment să se înscrie pentru a participa la sesiunile didactice este că se pot înscrie în continuare, prin completarea acestui formular. Organizarea acestor activități presupune, pe lângă desfășurarea efectivă a sesiunilor de pregătire prin videoconferință live, și crearea unui „spațiu” virtual unde elevii pot accesa permanent toate materialele transmise de cadrele didactice (sub forma cursurilor pe platforma Google Classroom), asigurându-ne astfel că și elevii care se vor înscrie pe parcurs vor putea beneficia de toate informațiile prezentate anterior.

Programul tematicilor abordate săptămânal, pentru fiecare disciplină, este disponibil la acest link.

 

Print Friendly, PDF & Email