Peste 2500 de timişoreni au cerut demisia Guvernului

Peste 2500 de oameni au protestat azi-noapte în Piaţa Victoriei, din Timişoara, faţă de ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale şi faţă de proiectul de lege privind graţierea colectivă.

 

În jurul orei 24, oamenii au început să se adune în Piaţa Victoriei, venind la protest cu steaguri, iar un afiş de peste trei metri, pe care scrie „Huooo!” a fost desfăşurat în faţa Operei.

Cei peste 2.500 de protestatari au cerut demisia Executivului, i-au huiduit pe premierul Sorin Grindeanu, pe președintele PSD, Liviu Dragnea, și pe ministrul Justiției, Florin Iordache, strigând, printre alele, „La puşcărie”, „Demisia”,Jos Guvernul”, Hoții!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Anticipate” şi „Grația-v-aș din funcție!”.

Protestul, prin care oamenii au criticat Guvernul pentru adoptarea unor acte normative privind modificarea Codurilor penale și grațierea unor pedepse, s-a încheiat miercuri dimineață, în jurul orei 2,00, fără incidentes-a încheiat în jurul orei 2, fără incidente.

Participanții au anunțat că se vor reuni azi, la prânz, și că vor manifesta în fața Prefecturii Timiș.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat marţi seara că Guvernul a adoptat în şedinţă un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

Print Friendly, PDF & Email