Peste 2000 de timișoreni au solicitat sprijin la Call Center-ul Primăriei, pentru înscrierea în programul de vaccinare

Foto: Ministerul Sănătăţii

Primăria Timişoara anunţă că la Call Center-ul inițiat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara au fost primite, în decurs de o lună, 2.275 de apeluri, acestea fiind înscrise deja în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva covid-19.

 

Apelurile au fost primite la Call Center-ul aferent numărului de telefon 0356 406517, în perioada 26 ianuarie 2021 – 28 februarie. Din totalul apelanților, 743 de persoane au fost programate în limita numărului de vaccinuri disponibile pe platforma de vaccinare. Reprezentanţii Primăriei mai spun că toate persoanele programate au fost informate cu privire la data, ora și locul unde urmează să se vaccineze.

Alte 719 persoane au fost înregistrate pe liste care au fost transmise către Direcţiei de Sănătate Publică Timiș, pentru a fi incluse în procedura de vaccinare cu ajutorul echipelor mobile. Este vorba despre persoanele imobilizate și aparținătorii acestora din tot judeţul.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara asigură, începând cu 14 decembrie 2020, un serviciu de permanență pentru numărul de telefon 0356 981, pus la dispoziția timișorenilor 24 de ore din 24. Aceasta este o acţiune care vine în sprijinul proiectului “Oxigen pentru Timișoara”, inițiat de Primăria Timișoara,

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara asigură dispeceratul acestui serviciu, distribuirea concentratoarelor și/sau pulsoximetre către pacienții inserați pe platformă de către medicul de familie sau medicul specialist. Echipele constituite la nivelul Direcţiei livrează concentratoarele la domiciliul pacientului cu diagnosticat cu covid-19 și asigură instruirea acestuia și a aparținătorilor cu privire la instalarea și folosirea lor. O echipă a acestei Direcţii preia concentratoarele de la domiciliul persoanelor în momentul în care acestea nu mai au nevoie de tratament și le predă Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie „Victor Babeș”, pentru dezinfectarea lor.

În perioada 14-28 februarie, prin intermediul dispeceratului au fost distribuite 175 de concentratoare şi 78 de pulsoximetre.

 

Print Friendly, PDF & Email