Peste 2.500 de persoane au protestat la Timişoara față de măsurile fiscale și proiectele de modificare a legilor justiție

Mai mult de 2.500 de persoane au protestat, duminică seară, la Timișoara. Mitinul s-a încheiat fără incidente, după ce oamenii adunați în Piața Victoriei au mărșăluit până la Palatul Justiției, scandând lozinci antiguvernamentale și anti-PSD.

 

Șirul manifestanților a depășit un kilometru, scandându-se „DNA să vină să vă ia!”, „PSD ciuma roșie”, Demisia!”, „Jos guvernul!, „București, luptă București!”, anunţă Agerpres.

Reveniți în Piața Victoriei, organizatorii mitingului au afirmat că „societatea civilă este adevărata opoziție la PSD+ALDE”, nu partidele politice.

Pe parcursul mitingului s-a amintit faptul că bugetul Timișoarei a pierdut 10%, echivalentul a circa 30 de milioane de euro, în urma reformei fiscale din această săptămână.

„Sunt banii noștri și vrem să rămână aici, să facem ceea ce știm noi că ne este necesar, nu să ajungă la Dragnea și Tăriceanu care să-i împartă discreționar. Sunt circa 30 de milioane de euro cu care am putea face doar într-un singur an șase pasaje. Trebuie să-l ajutăm de la spate pe primarul nostru să lupte pentru acești bani. Acum este el, dar poate fi altul”, au spus vorbitorii.

Ei au mai susținut că prin aceste proteste se urmăresc câteva teme esențiale: „apărarea independenței Justiției”, „abuzul în serviciu să nu fie dependent de o anumită sumă”, „faptele de corupție să nu fie golite de conținut”

Protestatarii au anunțat că se vor întâlni și duminica viitoare, în Piața Victoriei.

Concomiten, proteste au avut loc în mai multe oraşe din ţară, mişcările de protest împotriva noilor măsuri fiscale și față de proiectele de modificare a legilor justiției, scoţând în stradă mii de persoane şi la Bucureşti, Cluj-Napoca și Brașov.

Print Friendly, PDF & Email