Peste 100 de tineri vor primi de la Primăria Timişoara terenuri pentru construirea unei locuinţe

Mai mult de 100 de beneficiari ai terenurilor puse la dispoziție gratuit de Primăria Timișoara, în baza legii 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, vor intra în posesia lor în acest an, anunţă Municipalitatea.

 

Referatul proiectului de hotărâre privind aprobarea tabelului nominal final a fost semnat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, documentul urmând să intre în dezbaterea Consiliului Local Timișoara în prima ședință de plen.

A fost o experiență frustrantă pentru toată lumea, dar în special pentru cei care așteaptă aceste terenuri de mai bine de patru ani. Această epopee spune multe despre haosul administrativ care domnea în instituție, dar sunt sigur că am învățat cu toții ceva din ea”, declară primarul Dominic Fritz.

Acesta mai spune a lucrat în ultimele luni, împreună cu viceprimarul Cosmin Tabără, să deblocheze proiectul: „Am insistat ca de acum înainte să avem o procedură clară, ușor de urmat atât de potențialii beneficiari, cât și de aparatul de funcționari, tocmai pentru ca să nu mai trecem prin astfel de experiențe.”

Pe lista inițială, aprobată în 2019, se aflau 128 de tineri eligibili să primească terenuri în baza legii 15/2003. Între timp, un 10 dintre aceștia fie s-au retras, fie, achiziționând o proprietate personală, au devenit neeligibili. Astfel, pe lista finală ce urmează să fie supusă dezbaterii Consiliului Local Timișoara au rămas118 beneficiari.

„Îi vom pune în posesie și pe acei tineri care îndeplineau criteriile atunci când au depus cererea, dar ulterior nu au mai îndeplinit condițiile de vârstă. Instanța a stabilit că și aceștia trebuie incluși pe lista finală și vom respecta această decizie”, spune şi viceprimarul Cosmin Tabără.

Reprezentanţii Municipalităţii transmit că, după aprobarea de către Consiliul Local Timișoara a proiectului de hotărâre, beneficiarii vor fi convocați cu documentele necesare (declarația autentificată la un notar public că nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală și dovada deținerii sumei de minimum 40.000 de lei sau echivalentul în valută) pentru încheierea contractului de folosință gratuită a terenului și a procesului verbal de atribuire a terenului.

 

Print Friendly, PDF & Email