Peste 100 de elevi din Satchinez învaţă în laboratoare digitale complet echipate cu tablete

Foto: Fundaţia Orange

137 de elevi de la Școala Gimnazială Satchinez continuă, în anul școlar 2020-2021, programul Digitaliada, în laboratoare digitale complet echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

 

Elevii din Satchinez fac parte din cei peste 30.000 de elevi, profesori și părinți înrolați în platforma Digitaliada „Învățare și testare online”, sistem de management  școlar care oferă utilizatorilor acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.

„Pentru Școala Gimnazială Satchinez, participarea în cadrul proiectului Digitaliada a însemnat oportunitatea de a oferi elevilor o educație performantă și la standard cât mai ridicat de tehnologizare”, declară profesoara Liliana Călianu, directorul Școlii Gimnaziale Satchinez, jud. Timiș.

Acesta mai spune că implementarea proiectului a ajutat la formarea, instruirea, dezvoltarea și perfecționarea profesorilor. „În condițiile actuale, când educația digitală reprezintă o prioritate în educația copiilor noștri, datorită sprijinului material constând în echipamente digitale, elevii noștri au beneficiat de lecții atractive, au asimilat mai ușor noile cunoștințe, au privit cu încredere orele de matematică”, adaugă liliana Călianu,

Fundația Orange a adaptat desfășurarea programului Digitaliada la noile condiții de învățare la distanță, în contextul în care întregul proces educațional se transformă, spun iniţiatorii proiectului. Astfel, Şcoala Gimnazială Satchinez, deja familiarizată cu instrumentele digitale, a putut implementa din ziua zero, odată cu suspendarea cursurilor, învățarea la distanță prin intermediul platformei Digitaliada. În plus, Fundația Orange a oferit spre folosință tablete elevilor cu situații financiare dificile, din cele 50 de școli în care se desfășoară programul.

Programul Digitaliadaâ, lider al educaţiei digitale în România, are o experiență de patru ani în implementarea metodelor digitale în procesul de predare-învăţare-evaluare la clasă.

În noul an școlar le vom oferi, în continuare, tot sprijinul elevilor, părinților, profesorilor și directorilor prin resursele, echipamentele și formările Digitaliada, pentru ca educația să continue la clasă sau la distanță. În județul Timiș am organizat deja webinarii pentru profesori de diferite discipline, pentru utilizarea platformei Digitaliada Învățare și testare online și pregatim alte noutăți și resurse pentru anul care abia începe”, spune Amalia Fodor, directorul Fundației Orange.

În mod special, pentru a veni și mai mult în sprijinul învățării online, clienții Orange beneficiază de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului școlar 2020-2021, la accesarea platformei interactive „Învățare și testare online”, dar și a celor peste 2000 de resurse educaționale din www.digitaliada.ro. Totodată, webinariile dedicate platformei “Învățare și testare online” vor continua pe tot parcursul anului școlar 2020-2021.

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. 6000 elevi, din 50 de școli din mediul rural incluse în program învăță în laboratoare digitale complet echipate cu peste 1900 de tablete și alte 120 de echipamente IT.

Print Friendly, PDF & Email