PES activists România, la Timișoara: „ România trebuie să își continue parcursul european”

Peste 300 de reprezentanți PES activists România din toată țara s-au întâlnit la Timișoara, pentru a discuta despre parcursul european al României, lansând rezoluția România trebuie să își continue parcursul european!

 

PES activists România, organizație compusă din peste 10.000 de membri și simpatizanți social democrați din România, transmite că av susține parcursul european al României „așa cum a făcut-o în ultimii 11 ani”, lansând de asemenea campania de informare Democrația europeană, despre mizele apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European din luna mai 2019.

Participanții au adoptat cu această ocazie rezoluția România trebuie să își continue parcursul european! prin care reiterează contribuția importantă a social-democraților români la aderarea la UE, promovând o nouă cale a dialogului și participării inteligente la procesul decizional european în vederea realizării unei Românii puternice în UE.

Campania Democrația europeană va consta în difuzarea de materiale informative despre UE, discuții cu cetățenii și amplasarea unor panouri în marile orașe pentru preluarea ideilor exprimate de cetățeni referitoare la apartenența la UE și alegerile europarlamentare.

„Ne dorim o Românie puternică în UE, iar pentru a face acest lucru trebuie să creștem nivelul de cunoaștere a procesului decizional european, să respectăm practicile, cutumele și tradițiile europene și să rămânem atașați valorilor comune europene. Interesele naționale sunt convergente cu cele europene iar corelarea între cele două planuri se poate face și mai bine dacă există o comunicare eficientă și un dialog constructiv și mai ales profesionist. Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai 2019 sunt mai importante ca niciodată pentru că au ca miză viitorul Uniunii Europene” a declarat Victor Negrescu, președintele-coordonator național al PES activists România, recent demisionat din funcția de ministru pentru Afaceri Europene.

PES activists este o reţea europeană ce reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene.

Print Friendly, PDF & Email