Personalul din Poliţia Locală ar putea avea dreptul la hrană gratuită

Senatorii au adoptat o iniţiativă legislativă potrivit căreia cadrele din Poliţia Locală aparţinând autorităţilor administraţiei publice locale ar urma să aibă dreptul, în timp de pace, la hrană gratuită.

Politist local comunitarPropunerea legislativă pri­vind modificarea Ordonanţei 26/1994, privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publi­că şi siguranţă naţională, a fost adoptată luni, 23 septembrie.

Iniţiatorii proiectului, mai mulţi senatori P.N.L., argu­mentează în expunerea de motive că adoptarea unei astfel de măsuri este justificată având în vedere natura muncii depu­se de personalul din cadrul po­liţiei locale – efort fizic şi psihic prelungit, exercitarea atribu­ţiilor în perioade cu tempera­turi extreme. Proiectul de act normativ a fost dezbătut şi vo­tat de Senat în calitate de pri­mă Cameră sesizată.

În prezent, au dreptul la hrană gratuită în timp de pace personalul din Ministerul Apă­rării Naţionale, personalul din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei – Direcţia Generală a Penitenciarelor şi Serviciul Independent de Pro­tecţie şi Anticorupţie, al S.R.I., S.I.E., S.P.P., Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Print Friendly, PDF & Email