Personalul didactic medico-farmaceutic, plătit cu cu jumătate de normă la Spitalul Județean din Timișoara

Spitalul Județean de Urgență din Timișoara anunţă că, de luna aceasta, își va putea plăti personalul didactic medico-farmaceutic integrat clinic, cu jumătate de normă.

 

Este vorba despre 181 de medici care sunt şi cadre didactice la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, care vor beneficia de drepturile salariale echilibrate de curând prin actul normativ emis în aprilie 2022, anunţă oficialii Spitalului Judeţean.

„Am făcut toate diligențele necesare pentru ca și acești colegi ai noștri care activează în spital, alături de întreg personalul, să primească ceea ce prevede orice contract individual de muncă. Legea emisă de curând aduce modificări la ordonanța anului 2018 și reglementeză astfel ca efortul medicilor depus în secțiile spitalului să fie răsplătit. E un plus pentru noi toți, spital și pacienți deopotrivă, faptul că avem pe secții medici care ridică prestanța actului medical destinat pacientului. Spitalul își reface forțele după doi ani dificili și propunem colaborări de excepție care să vină în sprijinul întregii comunități”, declară directorul general al Spitalului Județean de Urgență Timișoara, medicul Sorin Barac.

Acest spital are, în prezent, cea mai mare adresabilitate din regiunea de vest a țării datorită atât numărului mare de secții și specializări complexe, cât și specialiștilor.

 

 

Print Friendly, PDF & Email