Persoanele defavorizate din Timişoara, ajutate cu produse de igienă

Începând din  21 iulie, La Timişoara vor fi distribuite pachetele cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate.

 

Produse de igienă provenite din stocurile de intervenţie comunitară vor fi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Timişoara distribuite, în limita stocului disponibil, în perioada 21 iulie – 3 septembrie. Distribuirea se va face pe str.Lorena nr. 35, de luni până vineri, în intervalul orar 8 -16. familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Toți beneficiarii care ridică pachetele de igiena trebuie să prezinte actul de identitate în original.

Pachetele conţin periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, şampon pentru adulţi şi pentru copii şi detergent de rufe. Pot beneficia de aceste produse de igienă, în conformitate cu OUG 84/2020, următoarele categorii de persoane:

  1. membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categorii defavorizate beneficiază de produse o singură dată, în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

Primăria Timişoara transmite că, în vederea limitări răspândirii virusului Sars-CoV-2, este necesară respectarea măsurilor de prevenție prevăzute de actele normative în vigoare.

 

Print Friendly, PDF & Email