Persistă incertitudinile legate de candidatul P.S.D. pentru Colegiul III Timişoara

Dr. Florin Bîrsăşteanu, posibil candidat: „A participa la un proces electoral nu e neapărat un mare motiv de bucurie”

Florin BirsasteanuCandidatul desemnat de P.S.D. în cursa pentru Colegiul III Timişoara nu mai e, de fapt, un candidat, ci un deputat, a afirmat miercuri preşedintele P.S.D., Timiş Titu Bojin, care s-a declarat convins de victoria medicului Florin Bârsăşteanu. Aceast este, însă, a solicitat un răgaz suplimentar de gândire, precizând că, în definitiv, decizia de a candida îi aparţine şi că un proces electoral nu reprezintă neapărat un motiv de mare bucurie.    

 

Florin Bîrsăşteanu, circumspect

Dr. Florin Bîrsăşteanu, consilier local P.S.D., a declarat că le solicită colegilor de partid un răgaz de reflecţie pentru a oferi un răspuns ferm legat de posibila sa candidatură pe Colegiul III Timişoara, în competiţia pentru ocuparea fotoliului de deputat vacantat prin demisia din Parlament a Mariei Grapini. Argumentele invocate au fost legate de nevoia de a-şi consulta în prealabil familia asupra implicaţiilor pe care le-ar putea avea eventuala sa decizie şi de necesarul de timp de care are nevoie pentru a se asigura de buna funcţionare a centrului medical al cărui administrator este. „O situaţie care mă face să fiu încă circumspect e administrarea cabinetului meu”, spune Florin Bîrsăşteanu, director medical al Spitalului Judeţean Timişoara, subliniind că reputaţia sa profesională a fost consolidată graţie recunoaşterii venite, independent de activitatea de partid, din partea colegilor de breaslă şi a pacienţilor.

Iar a participa la un proces electoral, mai spune Florin Bîrsăşteanu, nu e neapărat un mare motiv de bucurie. „Nu am un stres legat de lupta politică. Dar dacă voi deveni parlamentar, va trebui să deleg responsabilitatea administrării cabinetului meu”, precizează dr. Bîrsăşteanu, adăugând că preparativele pentru desemnarea unei persoane care să administreze destinele cabinetului său necesită timp, astfel că un anunţ ferm legat de candidatura sa va veni doar după Paşte.

Florin Bîrsăşteanu a lăsat să se înţeleagă că solicitarea de a candida vine din partea partidului şi s-a referit la nominalizarea sa ca la o onoare pe care colegii săi i-o fac. Chiar dacă, a ţinut să precizeze acesta, cel mai mare bine pe care i l-ar putea face ar fi să îl lase să se ocupe mai departe de profesia sa şi să se dedice cabinetului său. „Eu nu fac politică pentru mine. Politică fac pentru a putea să aduc un plus de bine în zona în care îmi desfăşor activitatea”, a declarat Florin Bîrsăşteanu, care a apreciat că, în ultima perioadă, în chip regretabil, Spitalul Judeţean Timişoara a devenit un subiect negativ de presă, tratat ca atare din pricina zonei achiziţiilor. Şi a adăugat că unul dintre obiectivele sale de viitor se leagă de aducerea ordinii şi a normalităţii în Spitalul Judeţean, despre care spune că este unitatea medicală-fanion din această regiune şi care este, în acest moment, „parte dintr-un sistem prost”.  

În ceea ce priveşte referirile recente la o posibilă candidatură din partea P.S.D. a rectorului Universităţii de Vest Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Florin Bârsăşteanu a catalogat şi aceste discuţii a fi „subiectul de presă Marilen Pirtea”. Şi a apreciat că toate comentariile primarului Nicolae Robu referitoare la o posibilă candidatură a rectorului U.V..T. au fost motivate de disconfortul pe care i l-ar putea genera edilului intrarea în mediul politic a unei „personalităţi foarte bine plasate în mediul social”.

Optimism pe linie, din partea preşedintelui P.S.D. Timiş, Titu Bojin

Titu Bojin (1)Referindu-se la candidatura lui Florin Bârsăşteanu, preşedintele P.S.D. Timiş, Titu Bojin, a catalogat-o drept certitudine şi l-a numit deputat, şi nu candidat: „Noi nu mai avem candidat, avem deputat”.

De altfel, Titu Bojin s-a declarat optimist inclusiv în ce priveşte posibilitatea revitalizării proiectului U.S.L.,. după alegerile europarlamentare. Pentru că, a precizat acesta, fosta alianţă funcţionează încă la nivel local, întrucât la Primăria Timişoara există o bună colaborare a primarului cu reprezentanţii  P.S.D., P.C. şi U.N.P.R., la nivelul Consiliului Judeţean Timiş există doi vicepreşedinţi, unul din partea P.S.D, altul din partea P.N.L., iar la nivelul comunelor alianţa dintre cele două partide continuă să funcţioneze. Mai mult, preşedintele P.S.D. Timiş şi-a exprimat speranţa că primarul Nicolae Robu „îşi va reveni”, pentru că, oricum, apreciază el, „P.N.L. e la Guvernare, nu în Opoziţie, datorită directorilor de deconcentrate” şi „suntem în continuare colegi de alianţă, pentru că am câştigat împreună alegerile”. Aşa încât, a conchis Titu Bojin, „nu cred că e bine să discutăm care pe care a adus pe funcţie”.

Print Friendly, PDF & Email