Pericol de explozie a unui tren cu butan gaz, la Topolovăţu Mare

Un tren cu butan gaz a fost în pericol să explodeze în această dimineaţă, în gara Topolovăţu Mare. Pompierii timişeni au reuşit, în timp util, să lichideze incendiul.

 

În această dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiș a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o locomotivă diesel care tracta şase vagoane-cisternă cu butan gaz, în gara Topolovățul Mare.

Oficialii ISU Timiş spun că a existat pericolul de explozie, deoarece în faza inițială nu s-a reușit decuplarea locomotivei de la cisterne.

În acest moment, incendiul a fost lichidat, însă, locomotiva a fost decuplată de la vagoane, iar 14 persoane au fost evacuate din gară.

La locul intervenției s-au deplasat cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două echipaje SMURD, o autospecială operativă, cinci ofițeri, inclusiv inspectorul-şef al ISU Timiş, 29 de subofițeri, SVSU Topolovățul Mare, cinci voluntari, două echipaje de jandarmi, un echipaj de poliție.

În acest moment, transmite ISU Timiş, se încearcă stabilirea cauzei producerii incendiului și se asigură zona de către echipajele rămase la locul intervenției.

Print Friendly, PDF & Email