Perdea forestieră de protecţie, pe aproape 4 hectare, în nordul Timişoarei

REctorul Cosmin Popescu şi ministrul Mircae Fechet. Foto: USVT

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara a semnat cu Ministerul Mediului un contract de finanțare pentru un proiect ce prevede plantarea unei perdele forestiere de protecție pe o suprafață de 3,96 de hectare, pe limita de proprietate a universităţii.

 

„Efectul unei astfel de perdele forestiere pentru Timișoara este foarte important, mai ales în actualul context al schimbărilor climatice. Prin această perdea forestieră vom încerca să compensăm și să reducem efectele negative ale schimbărilor climatice asupra orașului, să reglăm microclimatul la nivelul zonei de intervenție, adică partea de nord a orașului, pe teritoriul a două UAT-uri, Timișoara și Dumbrăvița. Va fi o reglare a microclimatului atât din punct de vedere termic, cât și o barieră de protecție împotriva curenților de aer, cu efecte pozitive asupra culturilor agricole și a resurselor de apă”, declară prof. univ. dr. Camen Dorin, decan al Facultății de Inginerie și Tehnologii Aplicate.

Valoarea proiectului semnat miercuri, 7 februarie, în prezenţa ministrului Mediului, Mircea Fechet, este de aproape 275.000 de lei, fonduri din PNRR.

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara a mai iniţiat în ultimii ani proiecte de înființare a unor perdele forestiere sau realizarea unor spaţii verzi, printre care se numără cele de la Stațiunea Didactică a USVT și din incinta Campusului universitar al instituției.

Print Friendly, PDF & Email