Percheziţii şi la Timişoara, pentru depistarea unor persoane care ar fi înşelat un italian, de pe un site de matrimoniale

Patru percheziţii au avut loc, azi, în Timiş, Caraş-Severin şi Satu Mare pentru depistarea unor persoane care ar fi înşelat cu 9.000 de euro un italian care a cunoscut pe un site de matrimoniale, informează un comunicat al Poliţiei Române.

 

Polițiști de la Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate din Timișoara și Oradea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, azi, patru percheziții – două în județul Timiș și câte una în jedețele Caraș-Severin și Satu Mare – la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni informatice și înșelăciune, anunţă Poliţia Română.

Potrivit Poliţiei Române, există indicia că, de la începutul lunii decembrie 2014, până în prima jumătate a anului 2015, un cetățean italian ar fi intrat în legătură, pe un site de matrimoniale, cu una dintre cele trei femei care folosea site-ul respectiv. Discuțiile dintre cei doi au evoluat până la propunerea făcută de cetățeanul italian de a o cunoaște personal, astfel că a invitat-o la el, în Italia, oferindu-se să suporte toate cheltuielile legate de deplasare. Pentru plata biletului de transport, cetățeanului italian i s-a indicat să vireze banii la o agenție de transport din Piatra Neamț, folosindu-se un site fals ce imita o firmă de transport internațional, pe numele celei de-a doua femei bănuite. Profitând de încrederea acestuia, cele patru persoane l-ar fi indus în eroare, sub diverse pretexte, solicitându-i să trimită diferite sume de bani (în total, 9.000 de euro) pentru a înlătura toate obstacolele care stăteau în drumul femeii către Italia.

În urma percheziţiilor de azi, poliţiştii au ridicat trei laptop-uri, patru telefoane mobile, o tabletă și mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, acestea fiind supuse percheziţiei informatice. Trei persoane au fost conduse la audieri, la sediul DIICOT Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email