Percheziţii la membrii unei reţele de evaziune şi spălare de bani

Mascati perchezitiiCincisprezece percheziţii au avut loc astăzi, simultan, în Timiş, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Cluj, la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare specializată în evaziune fiscală cu mărfuri din China şi spălare de bani, prejudiciul fiind de două milioane de lei.

Conform unui comunicat de presă transmis de Poliţia Română, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, au făcut, joi dimineaţă, 15 percheziţii domiciliare – 11 în Bucureşti, două în judeţul Ilfov, una în judeţul Cluj şi una în judeţul Timiş –, la membrii unei grupări infracţionale. Reţeaua acţiona în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş şi Cluj.

În urma cercetărilor, a reieşit că reţeaua infracţională, formată din nouă persoane, era condusă de un cetăţean român de origine arabă. „Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada aprilie 2011 – noiembrie 2013, membrii grupării ar fi efectuat, prin intermediul a 64 de firme, importuri de mărfuri din China, subevaluate, precum şi aprovizionări fictive de mărfuri de la societăţi comerciale tip «fantomă». De asemenea, în circuitele comerciale, suspecţii ar fi introdus inclusiv persoane cu identităţi false”, se arată în comunicatul Poliţiei Române, citat de Mediafax.

Cele nouă persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 2.000.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email