Percheziţii la Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara şi la locuinţa şefului acesteia

Mascati perchezitiiClinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara şi la locuinţa şefului clinicii sunt percheziţionate, în această dimineaţă.

 

Percheziţiile sunt făcute de către ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi de trupe speciale ale Jandarmeriei, într-un dosar de corupţie instrumentat de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care vizează condiţionarea efectuării actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizări către un ONG, potrivit surse din rândul anchetatorilor.

Percheziţiile sunt făcute atât la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, cât şi la locuinţa şefului clinicii, prof. dr. Mihai Ionac, suspectat că ar fi luat mită de la pacienţi.

Dr. Mihai Ionac a declarat, la Digi 24, că anchetatorii verifică sistemele informatice din locuinţa sa, percheziţiile fiind făcute în baza unui mandat pe care este precizat că el are calitatea de martor. Dr.Ionac a mai spus că este suspectat că a primit mită de la pacienţi, dar respinge acuzaţiile: „În toată cariera mea nu am luat bani de la pacienţi. Mi se pare tragic ce se întâmplă şi probabil că ar fi trebit să-mi fac meseria în altă parte a lumii, unde ceea ce doreşti să faci este preţuit. Pentru mine sănătatea pacienţilor a fost prioritară, pentru fiecare pacient am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, dar probabil că sunt şi pacienţi nemulţumiţi”.

Într-un comunicat de presă trimis redacţiei, ieri după-amiază, de Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara, reprezentanţii acestei instituţii îşi exprimă nemulţumirea faţă de faptul că la adresa doctorului Mihai Ionac a fost declanşată o campanie media, susţinută de unele ziare locale, campanie bazată pe informaţii dintr-un raport al Curţii de Conturi Timiş care nu este încă oficial şi, deci, nu putea fi public. Asta, în condiţiile în care rapoartele acestei instituţii sunt făcute publice la doi – trei ani după anul vizatde controale.

Mihai Ionac este şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara din anul 2008, el fiind şi profesor al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email