Percheziţii la braconieri din Belinţ, care ţineau şi cerbi, în captivitate

Poliţia Belinţ a făcut opt percheziţii la locuinţele unor braconieri, de unde au ridicat arme, capcane, dar şi animale ţinute ilegal în captivitate.

 

Poliţiştii Secției 5 Rurale Belinț au făcut, ieri, opt percheziții în localitățile Topolovățu Mare, Şuştra și Teș, la locuinţele a patru persoane bănuite de infracţiuni la regimul armelor și munițiilor și braconaj, anunţă, într-un comunicat Ispectoratul General al Poliţiei Române.

În urma perchezițiilor, au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă artizanală, o arbaletă, 30 de tuburi de cartușe folosite, de calibre diferite, 101 alice, 71 de cartușe, două cutii de petarde, șapte trofee de căprior, un trofeu de cerb lopătar, trei trofee de mistreț, 60 kilograme de carne de vânat, o plasă monofilament și mai multe capcane cu laț. În două dintre locuințe au fost descoperite şi animale – o vulpe, un cerb lopătar, un cerb carpatin –, deținute ilegal, în captivitate.

Două persoane au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Acţiunea Poliţiei Belinţ a fost organizată cu sprijinul Poliției Municipiului Lugoj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj. La activități au participat și luptători pentru acțiuni speciale. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

Print Friendly, PDF & Email