Percheziţii în dosarul „La Famiglia”

Captura tigari Foto Politia de Frontiera Timis19 percheziţii domiciliare au avut loc, în această dimineaţă, în Caraş-Severin, vizate fiind persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

 

În această dimineaţă, poliţişti de frontieră de la Sectorul Naidăş şi de la Serviciul Teritorial ale Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Caraş Severin au declanşat, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, o acţiune pentru depistarea mai multor persoane suspecte de acte de contrabandă cu produse accizabile.

Au fost făcute 19 percheziţii domiciliare la mai multe adrese din Oraviţa, din câteva localităţi învecinateşi din Reşiţa, în urma cărora 12 persoane au fost duse la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, trimis la redacţie.

Percheziţiile au fost făcute în dosarul cu numele de cod „La Famiglia”, aflat în instrumentarea unei echipe mixte formate din procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei de Frontieră, dar şi lucrători din cadrul Poliţiei Oraviţa. În timpul timpul investigaţiilor, poliţiştii de frontieră au primit şi sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Caraş-Severin.

În urma percheziţiilor din această dimineaţă au fost descoperite 4.794 de pachete de ţigări unele netimbrate, altele cu timbru de Serbia, şi diverse sume de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, prejudiciul estimat fiind de peste 100.000 lei. „Ţigările erau achiziţionate de la cetăţeni sârbi şi erau comercializate fie direct de suspecţi în zona Pieţei Oraviţa, fie prin alte persoane care deţineau afaceri de familie în localităţile învecinate”, mai spun reprezentanţii ITPF Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email