Percheziţii în Timiş, în cadrul unei anchete FBI

Sunt vizaţi membrii unei reţele specializate în fraude bancare în SUA

Carduri VISA21 de percheziţii au loc, concomitent, miercuri dimineaţă, în judeţele Timiş, Mehedinţi, Arad şi Hunedoara, la locuinţele membrilor unei grupări specializate în fraude bancare pe teritoriul SUA, prin clonarea de carduri bancare.

 

Din cele 21 de percheziţii, 14 se desfăşoară în Drobeta Turnu Severin şi satul Dedoviţa, din judeţul Mehedinţi, celelalte şapte fiind în judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara, anunţă Mediafax.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, liderii grupării sunt din Drobeta Turnu Severin, iar aceştia ar fi condus operaţiunile de imprimare a datelor de pe aproximativ şase mii de carduri bancare din SUA, cu ajutorul unui soft special. Membrii grupării identificau cu ajutorul softului respectiv POS-urile vulnerabile de la diferite restaurante şi benzinării din SUA, au precizat sursele citate. Ulterior, cu ajutorul unui program informatic, membrii grupării furau datele cardurilor care erau folosite în POS-urile respective, iar informaţiile care ajungeau pe mail erau vândute altor membri care clonau carduri şi scoteau banii.

Sursele judiciare citate au mai declarat că cei care mergeau la bancomate să scoată banii de pe cardurile falsificate primeau un comision de 40% din suma extrasă, care de cele mai multe ori nu depăşea o mie de euro. Anchetatorii au precizat, de asemenea, că printre suspecţi este şi fiica unui fost ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

În urma percheziţiilor de miercuri dimineaţă, care au loc în cadrul unei anchete FBI, suspecţii urmează să fie duşi la DIICOT Timiş, pentru audieri.

Print Friendly, PDF & Email