Percheziţii DNA la Poliţia Timiş, la Primăria şi Poliţia Recaş

Printre cei vizaţi sunt prefectul judeţului Timiş şi şefii Poliţiei Judeţene

Politia TimisProcurorii DNA fac, în această dimineaţă, percheziţii la cinci instituţii publice, într-un dosar privind fapte de corupţie, printre cei vizaţi fiind şeful Poliţiei Judeţene şi adjunctul acestuia, precum şi şeful Poliţia Rutieră Timiş.

 

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă, citată de Mediafax, că au loc percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, cinci dintre acestea fiind la instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

În dosar se fac cercetări pentru fapte de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj, iar printre cei vizaţi sunt şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, comisar-şef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-şef Florin Bolbos, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, comisar-şef Marcel Crăciunescu, doi ofiţeri de Rutieră, precum şi primarul PSD al oraşului Recaş, Teodor Pavel.

De asemenea, în anchetă ar fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Gelu Milutinovici, soţul directorului DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Prefectul Eugen Dogariu spune că este la Prefectură şi că nu ştie nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziţii la instituţii publice din Timişoara.

Surse judiciare au declarat că cele cinci instituţii unde au loc percheziţii sunt IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, care se află în aceeaşi clădire, Poliţia Oraşului Recaş, Primăria Recaş şi Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş, precum şi Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac.

Percheziţii au loc şi la locuinţa şefului Poliţiei Rutiere Marcel Crăciunescu, din localitatea Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara. Marcel Crăciunescu este un apropiat al fostului şef al PSD Timiş şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, cercetat şi el într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA. În 16 noiembrie 2014, în ziua alegerilor prezidenţiale, Biroul de Presă al PDL Timiş reclama, într-un comunicat de presă, că președintele CJ Timiș îl „contractase” antemergător în ziua votului, pe şeful Poliţiei Rutiere Timiş, care l-a însoţit pe Titu Bojin chiar și în secția de votare, după care au plecat, mai departe, în „inspecție” în județ. 

Anchetatorii spun că, azi, şase persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DNA Timiş.

Comisarul-şef Sorin Muntean conduce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Duşă. În luna martie 2013, el a fost numit pe acest post în urma unui concurs. Comisarul-şef Sorin Muntean are 45 de ani şi este născut în localitatea Chişineu Criş, judeţul Arad. Lucrează de peste 20 de ani în Poliţie şi este ofiţer specialist I.

Comisarul şef Florin Bolbos este adjunctul şefului IPJ Timiş din anul 2010, funcţia fiind obţinută în urma unui concurs. El are 41 de ani şi este din localitatea Pişchia. Anterior, a condus Serviciul Poliţiei Rutiere Timiş, iar în Poliţie lucrează din 1995.

Marcel Crăciunescu se află la conducerea Serviciului Circulaţiei Rutiere Timiş din anul 2012, iar soţia acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier judeţean PSD.

Eugen Dogariu, în vârstă de 38 de ani, este prefect al judeţului Timiş din mai 2012, după ce în perioada august 2010 – mai 2012 a fost şeful Biroului audit şi control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru câteva luni şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, iar în perioada martie 2009 – februarie 2010 a fost subprefect.

Primarul din Recaş, Pavel Teodor, se află la primul mandat, fiind ales din partea PNL. În septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG care a permis migraţia aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul.

Print Friendly, PDF & Email