Percheziţii DNA la mai mulţi parlamentari PSD, într-un dosar de corupţie ce-l vizează şi pe şeful DRDP Timişoara

DNA Timişioara a făcut, în această dimineaţă, percheziţii în cinci locaţii din Timişoara şi Arad, într-un dosar de luare/dare de mită şi trafic de influenţă care îl vizează pe şeful DRDP Timişoara şi trei parlamentari PSD.

 

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, consilierul judeţean de la Arad Cristian Ispravnic, a fost ridicat, luni dimineaţa, de la sediul PSD Arad, anunţă Agerpres. Acesta va fi dus la sediul DNA Timişoara, pentru audieri.

Sursele judiciare citate de Agerpres spun că ancheta are legătură cu presupuse acte de corupţie la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II unde, în perioada 2016-2019, s-ar fi pretins diverse taxe şoferilor ale căror automarfare erau cântărite, iar greutatea nu ar fi fost corespunzătoare reglementărilor sau documentelor de transport. Mita dată de şoferi pentru ca angajaţii DRDP să treacă cu vederea greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport.

Potrivit presei locale, parlamentarii vizaţi de ancheta DNA sunt Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad, şi Ioan Chisăliţă, senator PSD de Caraş-Severin.

 

Print Friendly, PDF & Email