Percheziţii DIICOT Timişoara la traficanţi de droguri

În urma a 11 percheziţii domiciliare la locuinţele unor suspecţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, procurorii DIICOT Timişoara au reţinut nouă persoane.

 

Percheziţiile au fost făcute de procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara la locuințele unor persoane suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată, trafic internațional de droguri de risc și mare risc, în formă continuată, punere la dispoziție, cu știință, a unei locuințe, pentru consumul ilicit de droguri și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Potrivit DIICOT, în perioada 2019 -2021, mai multe persoane au procurat droguri din străinătate, iar după introducerea acestora în țară, prin intermediul unor servicii poștale și de curierat rapid, le-au distribuit în Timiș. O parte dintre substanțele stupefiante au fost comercializate în vederea consumului, cu ocazia unor petreceri private.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 200 grame cannabis, 5 grame amfetamină, patru cântare electronice şi trei grindere cu urme de substanţe vegetale. În cursul cercetărilor, au mai fost ridicate 358 de comprimate de ecstasy, 100 de grame de amfetamină și 125 de grame de cannabis.

Procurorii DIICOT au reţinut nouă persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Glad Voievod”. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Print Friendly, PDF & Email