Percheziţii DIICOT pentru destructurarea unui grup specializat în falsificarea de euro

Procurorii DIICOT Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut azi trei percheziţii domiciliare în Timiş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate străine şi înşelăciune.

 

DIICOT transmite, printr-un comunicat, că există suspiciunea rezonabilă că în cursul acestui an, cinci indivizi s-au constituit într-un grup infracţional organizat pentru a plasa pe piaţă bancnote contrafăcute din cupiura de 50 de euro. Contrafacerea bancnotelor, spun procurorii, era de un nivel de ridicat, putând fi încasate ușor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută.

Grupul acționa în Lugoj, Nădrag și în localitățile limitrofe acestora, fiind structurat pe paliere de execuție. Potrivit anchetatorilor, bancnotele contrafăcute se aflau în posesia liderului grupării și proveneau din Germania. Aceştia mai spun că individul ar fi racolat mai multe persoane apropiate și de încredere, apelând în special la membrii familiei, pentru a plasa pe piaţă bancnotele contrafăcute.  Aceştia utilizau banii falşi, în mod premeditat, la cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde invocau faptul că nu au decât euro şi apelau la bunăvoinţa vânzătorilor pentru a le accepta plata în valută, fiind de acord cu un schimb valutar avantajos, la schimburi valutare cu diferite persoane atrase de cursul mic leu/euro propus sau pentru a plti curse de taxi ori diverşi curieri.

Acţiunea DIICOT a fost efectuată cu sprijinul Grupării Mobile de Timișoara şi a Postului de Poliţie Nădrag, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Print Friendly, PDF & Email