Percheziţii DIICOT la studenţi traficanţi de droguri de la Facultăţile Medicină şi Drept din Timişoara

DIICOT face, în această dimineaţă, 238 de percheziţii la grupări de criminalitate organizată din Bucureşti şi 28 de judeţe, printre care, şi Timiş. Sunt vizate peste 200 de persoane, printre ele şi studenţi de la Facultăţile Medicină şi Drept din Timişoara, suspectaţi de trafic de droguri.

 

În această dimineaţă, sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, a fost declanșată o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de județe (Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa Năsăud) şi al Bucureştiului. Concomitenc sunt efectuate 238 de percheziții domiciliare, ce vizează 227 de suspecți, anunţă DIICOT.

Acțiunile concertate declanşate astăzi la nivel național, sub numele „Ziua Z”, sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate multe forme de criminalitate organizată: trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă, infracţiuni cu violenţă, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor.

La Timişoara şi la Reşiţa, anunţă Mediafax, percheziţiile vizează studenţi traficanţi de droguri de la fcaultăţile Medicină şi Drept. Aproximativ 50 de percheziţii sunt efectuate în aceste două oraşe, la locuinţele unor traficanţi de droguri de risc şi mare risc. Potrivit DIICOT, studenţi din cele două oraşe erau aprovizionaţi cu droguri, în special cannabis şi amfetamine, de alţi colegi de-ai lor. Majoritatea traficanţilor sunt studenţi din Târgu Jiu, înscrişi la facultăţile de Drept sau Medicină din Timişoara.

Acţiunea – care are sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie – este efectuată de DIIUCOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la structurile de Combatere a Criminalității Organizate, cu luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi ai structurilor de intervenţie speciale ale Jandarmerie Romane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Update, 17 mai 2018.

În urma percheziţiilor, anchetatorii dispus reţinerea a 80 de persoane şi ridicarea în vederea confiscării a 19.500 de euro, 34.655 de lei, şase autoturisme, 21 de laptopuri, două tablete şi 70 de smartphone-uri, anunţă surse judiciare citate de Mediafax.

Print Friendly, PDF & Email