Percheziții DIICOT într-un dosar de fraudare a AEM Timișoara

Poliţişti de la Crimă Organizată, sub ccordonarea DIICOT Timişoara, au descins în această dimineaţă la mai multe adrese din Timişoara şi Bucureşti pentru percheziţii într-un dosar  de înşelăciune şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 50 de milioane de euro, la AEM Timişoara.

 

DIICOT cercetează acte de constituire a unui grup infracţional organizat, fals, uz de fals, delapidare cu consecinte deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave care vizează activitatea din perioada 2011- 2017 a fostei conduceri a AEM Timişoara, potrivit Radio Timişoara.

Fosta directoare a AEM, Olimpia Moica, soţul acesteia şi mai mulţi subordonaţi din conducerea companiei sunt acuzaţi că timp de mai mulţi ani ar fi fraudat AEM, raportând o producţie şi venituri fictive uriaşe pentru încasarea bonusurilor de performanţă.

Spre exemplu, cu ocazia unui inventar comandat de acţionari, s-a descoperit că în stocuri figurează 800.000 de contoare care nu existau în realitate, capacitatea de producţie şi depozitare a companiei fiind de aproape trei ori mai mică.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Radio Timişoara. profitul fictiv obţinut ca urmare a înregistrărilor fictive a dus la declararea fictivă a îndeplinirii indicatorilor de performanţă şi la calculul şi la plata bonusului de performanţă către membrii conducerii AEM. Aceleaşi surse au mai declarat că o altă metodă de delapidare a companiei era acordarea unor premii angajaţilor. Sumele erau plătite în numerar, însă doar o parte din banii care apăreau în documente îi primeau angajaţii, restul revenind conducerii.

Mai multe persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri.

 

Update: Fosta directoare a AEM, Olimpia Moica, soțul acesteia și ceilalți angajați ai companiei acuzați în acest dosar, vor fi cercetați în stare de libertate.

Print Friendly, PDF & Email