Percheziţii ale D.I.I.C.O.T. la omul de afaceri Georgică Cornu

DIICOTPeste 20 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 61 de milioane de lei, prin folosirea de facturi false. În acest caz este vizat şi omul de afaceri Georgică Cornu.

 

Peste 20 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, la mai multe adrese din Timişoara, Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin, între care sediile grupului de firme Izometal-Confort, din Timişoara- deţinut de omul de afaceri Georgică Cornu, dar şi locuinţa acestuia, din Dumbrăviţa, spun surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax .

Percheziţiile sunt făcute de poliţişti de la Crima Organizată şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, coordonaţi de procuroorii D.I.I.C.O.T. Timişoara.

Potrivit surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judeţul Mehedinţi, procura facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasaţi de Georgică Cornu.

Omul de afaceri timişorean a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări în mai multe oraşe din ţară. În 2012, grupul de firme Izometal-Confort a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro.

În anul 2006, Georgică Cornu a câştigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014, a câştigat al treilea mandat în fruntea aceleiaşi instituţii.

Print Friendly, PDF & Email