Pentru a deveni realitate, Centura Sud mai are nevoie de susţinere politică şi de fonduri

Centura sud TimisoaraCentura Sud a fost, în cele din urmă, inclusă în cea mai recentă formă a Master Planului General de Transport. O dată această etapă parcursă, soarta acestui proiect nu este, însă, tranşată definitiv, întrucât  mai trebuie identificate sursele de finanţare şi trebuie pledat pentru includerea proiectului pe lista obiectivelor realizabile într-un orizont de timp cât mai apropiat. Deputatul PSD Sorin Grindeanu adresează un apel tuturor parlamentarilor de Timiş, chemându-i să susţină realizarea acestui proiect.

 

Apel la solidaritate adresat parlamentarilor de Timiş, pentru susţinerea şanselor de realizare a Centurii de Sud

Preşedintele interimar al PSD Timiş, deputatul Sorin Grindeanu, spune că, o dată cu includerea Centurii Sud a Timişoarei în cea mai recentă formă a Master Planului General de Transport, acest obiectiv a devenit, deja, o certitudine.

Într-un comunicat transmis redacţiei, acesta arată că, “după îndelungi şi aprinse discuţii pe tema Centurii de sud a Timişoarei, aceasta a fost inclusă în Master Planul General de Transporturi”. Şi afirmă că includerea acestui obiectiv în Master Planul General de Transport, în versiunea care a fost prezentată marţi de către ministrul Ioan Rus, în faţa comisiilor de Transport reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, confirmă informaţiile pe care le-a furnizat în urmă cu trei săptămâni, potrivit cărora există încă şanse de materializare pentru acest obiectiv. Şanse despre care Sorin Grindeanu preciza atunci şi că ar depinde de lobby-ul politic pe care parlamentarii de Timiş l-ar exercita, concertat, în timpul viitoarei dezbateri în Parlament a Master Planului General de Transport.

Mi-aş dori ca toţi parlamentarii de Timiş să facă front comun în sprijinul realizării acestui proiect extrem de important pentru Timişoara”, precizează acum preşedintele interimar al PSD Timiş, spunând că „luptele politice trebuie lăsate de-o parte (am respectat ortografia originală – n.r.) în astfel de momente, pentru a dovedi că priorităţile celor care ne-au ales contează”.

Sorin Grindeanu amendează ceea ce apreciază a fi fost tentativele de politizare a acestui subiect:„În aceeaşi notă, mai trebuie spus că demagogia şi minciuna nu îşi găsesc locul în această discuţie”. Potrivit opiniei deputatului PSD, Guvernul Ponta nu a întors spatele Timişoarei, “aşa cum se repetă obsesiv de către colegii din noul PNL”, o dovadă în acest sens fiind tocmai includerea Centurii Sud în Master Plan. Lucru care probează, potrivit aprecierii preşedintelui interimar al PSD Timiş, faptul că “un proiect important este tratat cu maximă seriozitate de către Guvern”.

Sinteza Master Planului General de Transport care a fost prezentată, marţi, comisiilor reunite de Transport ale celor două camere ale Parlamentului de către ministrul Ioan Rus, disponibilă ca atare şi pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor nu menţionează, însă, sursele de finanţare ale diverselor proiecte şi nici nu oferă informaţii explicite despre modul de prioritizare a proiectelor. 

Print Friendly, PDF & Email