Penalităţi pentru firma care reabilitează Fântâna cu Pești

Foto: Costel Iordan / Timişoara oraş european

Firma care reabilitează Fântâna cu Pești, din centrul Timişoarei, este penalizată cu 3500 lei pentru fiecare zi de întârziere, anunţă primarul Dominic Fritz.

 

„Administrația pe care o conduc nu tolerează ca șantierele să se întindă la nesfârșit. Înțelegem că situația economică actuală pune multe firme în dificultate și suntem deschiși să arătăm flexibilitate. Dar când motivele obiective se termină și încep scuzele fără acoperire, vom aplica penalitățile asumate prin contract de aceste firme”, avertizează primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

În cazul Fântânii cu Pești, spune edilul, „unde lucrează o firmă cu pedigree liberal, așa cum presa a relatat în mai multe rânduri”, situația este gravă. „Contractul a fost semnat în iulie 2019, iar apoi a fost întrerupt de fosta administrație în anul electoral. Am dat start la lucrări în 2021, însă firma nu dă niciun semn că se apropie de final, deși termenul contractual a expirat. Șantierul stă părăsit ca o rană deschisă în inima orașului”.

Dominic Fritz anunţă că Municipalitatea va aplica penalități de 3500 de lei în fiecare zi de întârziere, indiferent dacă întârzierile sunt cauzate de incompetență, rea-voință sau sabotaj, şi îţi rezervă inclusiv dreptul de a face firmei plângere penală.

O situaţie similară, adaugă edilul, este pe șantierul de pe strada Grigore Alexandrescu, firma care fiind somată să plătească 1,5 milioane lei penalități pentru nerespectarea termenelor asumate prin contract.

„Vreau să fie clar pentru toată lumea: nu voi mai accepta ca o firmă să vină la licitație, să oferteze un preț mic ca să câștige, cu asumarea să finalizeze lucrarea până la o anumită data și după aia să spună că totul a fost doar o păcăleală. Asta este concurență neloială și tocmai ăsta este motivul pentru care nu vom mai accepta astfel de întârzieri”, transmite Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email