Pelerinajul Floriilor şi Târgul de Paști, la Timișoara

La acest sfârşit de săptămână, la Timişoara vor avea loc Târgul de Paști, Parada Iepurașilor şi Pelerinajul Floriilor.

 

În premieră, anul acesta, la Târgul de Paști din Timișoara vor fi prezenți, în perioada Floriilor, meșteșugari din Moldova, membri ai Asociaţiei „Art Meşteşugurile Prutului”. Celica-Iuliana Nistor şi Elena Todașcă, ambele dinSuceava, expun ouă încondeiate, Valentina Acasandrei, din Iași, expune icoane pe lemn, pe sticlă și ouă pictate cu motive religioase, Sonia Apalaghiei, din Botoșani, care e cioplitor în lemn, expune troițe și alte obiecte pascale, iar Silvia Cozmîncă, care face împletituri prin tehnica nodurilor, cuibare pentru ouă încondeiate lucrate din fibre vegetale.

Pentru sâmbătă, 31 martie, de la ora 11, este anunţată Parada Iepurașilor. Copiii sunt invitați să se alăture alaiului care va parcurge traseul Piața Libertății – Alba Iulia – Piața Victoriei – Catedrală și retur. Programul artistic include demonstrații de dans ale majoretelor de la Nădlac, demonstrație de gimnastică ritmică a elevilor Clubului Sportiv Şcolar Timișoara, sport și mișcare cu elevi de la Liceul cu program sportiv Banatul, iepurași pe role și biciclete şi un spectacol oferit de trupa Pitishow, de la Radio Timişoara.

Duminică, 1 aprilie, în Piața Victoriei va avea loc, de la ora 12, un atelier de pictură pe figurine de ipsos pentru copii, pe muzica ambientală compusă de Gheorghe Iovu, iar de la ora 14, un atelier de pictură pe ouă supradimensionate pentru copii. În aceeaşi zi, de la ora 17.30, Mitropolia Banatului organizează Pelerinajul Floriilor, moment la care va participa un număr însemnat de preoți și de credincioşi din Timişoara.

Mitropolia anunţă că vor exista trei puncte de plecare spre Catedrala Mitropolitană pe următoarele trasee, la trei ore diferite:

  • Ora 17.30 – Biserica Ortodoxă, din Piața Alexandru Mocioni nr. 9 – B-dul 16 Decembrie 1989 – Podul Traian – Catedrala Mitropolitană;
  • Ora 17.15 – Biserica Orotdoxă din strada profesor George Dragomir (Piața Crucii) – B-dul Mihai Viteazul – Podul de la Universitate – B-dul Regele Ferdinand (contrasens) – Catedrala mitropolitană;
  • Ora 17.40 – Mitropolia Banatului – B-dul C.D. Loga – Catedrala mitropolitană.

Pentru desfășurarea pelerinajului în bune condiții, din toate cele trei puncte de plecare va fi afectată o singură bandă de mers din carosabil. Programul liturgic va continua de la ra 18, în Catedrala Mitropolitană.

Print Friendly, PDF & Email