Pe bicicletă până în Serbia, pe malul Begăi

Foto: CJ Timiş

De la acest sfârșit de săptămână până în octombrie, timișenii vor putea ajunge de la Timişoara în Serbia, la Zrenjanin, pe bicicletă, o dată pe lună. Aceasta este cea mai lungă pistă de biciclete din România.

 

Consiliul Județean Timiș a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei pentru biciclete, în perioada martie-octombrie. Acesta va funcţiona între orele 8-20, în zona comunei Uivar, lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin. Deschiderea are loc în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura în Timișoara și în Timiș în cursul acestui an cu ocazia Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Astfel, se va putea circula cu bicicleta pe toată lungimea celor peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega, între Timişoara și Zrenjanin. Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate.

Weekend-urile preconizate în care trecerea în Serbia va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt următoarele: 25-26 martie, 29-30 aprilie, 27-28 mai, 3-4 iunie, 24-25 iunie, 29- 30 iulie, 26-27 august, 23-24 septembrie şi 28-29 octombrie. Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

„Am reușit să transformăm în realitate o idee care, la început, părea de nerealizat: să putem merge pe bicicletă de la Timișoara la Zrenjanin, pe cea mai lungă pistă de cicloturism din România. Prin această inițiativă, încurajăm un stil de viață sănătos, promovăm legătura turistică între România şi Serbia și încurajăm economia locală”, declară Alin Nica, președintele CJ Timiș.

În acest proiect, CJ Timiș a fost partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Inițiativa CJ Timiș vine după ce, în septembrie 2022, administrația județeană a organizat o tură ciclistă pe ruta Timișoara – Zrenjanin, cu ocazia Zilei Cooperării Transfrontaliere, acţiune care s-a bucurat de popularitate. Peste 800 de persoane, din țară și din străinătate, au trecut atunci granița, fiind depășite toate așteptările, organizatorilor, transmit oficialii CJ Timiş.

Print Friendly, PDF & Email