„Păturata” de Ciacova, pusă în valoare de un nou festival gastronomic

Un nou festival va pune în valoare gastronomia locală din zona Ciacova. E vorba despre Festivalul Păturatei.

 

Festivalul Păturatei la Ciacova va fi inaugurat în 9 iunie, fiind organizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș și Primăria Ciacova.

Păturata este un fel de mâncare tradițional în zona Ciacovei pe care localnicii l-au reinterpretat, la origini păturata fiind o rețetă simplă, din aluat și cartofi.

Împreună cu specialiștii din Ciacova, au fost identificate elemente de gastronomie specifice locului precum Păturata pe crumpi, un fel de mâncare tradițional pe care fiecare familie din zonă l-a interpretat trecându-l prin filtrul timpului, al gustului, dar și al posibilităților financiare, pentru că – deşi la origini Păturata era o rețetă simplă, din aluat și cartofi – multe dintre familii au reinterpretat-o și au introdus carnea sau cârnații în componența rețetei”, explică reprezentanții Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, potrivit Radio Timişoara.

Festivalul Păturatei completează demersurile APDT Timiș de promovare turistică a orașului Ciacova, după ce în urmă cu trei ani a  fost lansat primul material tipărit care prezenta Cula din Ciacova.

Între alte obiective turistice ale acestui oraș aflat la 35 de kilometri de Timişoara – spun Filip Petru, primarul orașului Ciacova, și Cipriana Sava, consilier probleme turism Primăria Ciacova, prezenţi la discuţiile cu reprezentanţii APDT Timiș – se numără Muzeul şi Casa „Dositej Obradovic” şi Biserica din Cebza, promovate de APDT Timiş în pliantul „Călătorește în Timiș”.

Print Friendly, PDF & Email