Patru terase fără autorizaţie, din centrul Timişoarei, desfiinţate de Primărie

Foto: Primăria Timişoara

Primăria a închis, în această dimineaţă, patru terase care funcţionau fără autorizaţie în zona centrală a Timişoarei, anunţă primarul Dominic Fritz.

 

„Două terase, una lângă cealaltă, în aceeași piață centrală a Timișoarei: una are autorizație și plătește ocuparea domeniului public, cealaltă, nu. Avem câteva zeci de terase în zona centrală a Timișoarei. Toate, cu excepția a patru dintre ele, sunt autorizate și plătesc pentru spațiul public pe care îl folosesc pentru afacerea lor. În această dimineață am trecut la desființarea celor patru care sfidează comunitatea: două sunt în Piața Victoriei, una în Libertății și una în Unirii”, declară primarul Dominic Fritz.

Decizia înlăturării lor de pe spaţiul public, mai spune edilul, a fost luată după luni de somații și amenzi repetate prin care proprietarii au fost somaţi să intre în legalitate, dar pe care aceştia le-au ignorat. Toate cheltuielile de desființare, transport și depozitare vor fi recuperate de la proprietari, mai spune Dominic Fritz.

„Este un gest de normalitate și de corectitudine față de majoritatea restaurantelor și teraselor care respectă legea și regulile locale. Știu că este o măsură care a fost extrem de rar aplicată în anii trecuți, pentru că a existat o complicitate între cei care ar fi trebuit să aibă grijă de patrimoniul public și cei care îl exploatau ilegal, în detrimentul celor corecți. S-a terminat cu «se poate oricum». Legea e aceeași pentru toți și voi continua lupta pentru respectarea patrimoniului Timișoarei. Timișorenii vor un centru viu, dar s-au săturat de nesimțire”, mai spune Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email