Patru migranţi şi o călăuză sârbă, prinşi la Moraviţa

Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au prins patru irakieni şi o călăuză sârbă pe când aceştia încercau să treacă ilegal frontiera.

 

Patru cetăţeni din Irak care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu ajutorul unei călăuze sârbe, au fost prinşi în noaptea trecută, de poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa.

Oamenii legii au observat un grup format din patru persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior. Ajunse pe teritoriul României, cei patru s-au ascuns într-un canal şi au aşteptat până când un autoturism, care venea dinspre Moraviţa, a venit şi i-a preluat. Poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, iar persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. S-a stabilit că e vorba despre trei bărbaţi şi un minor, având vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, toţi cetăţeni irakieni, iar şoferul autoturismului este un  cetăţean sârb în vârstă de 31 de ani. Migranţii au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţia de Frontieră îi cercetează pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi. Totodată, va anunţa autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email