Patru afgani şi un indian, solicitanţi de azil în România

Patru cetăţeni din Afganistan şi unul din India au fost depistaţi, în zona Jimbolia, în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera în Serbia.

 

Poliţiştii de frontieră din Jimbolia au depistat patru cetăţeni afgani şi un indian, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din România spre Serbia.Cei cinci – trei bărbaţi, o femeie şi un copil – au fost depistaţi în apropierea localităţii  de frontieră Clarii Vii, anunţă, într-un comunicat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia, pentru cercetări, s-a stabilit că patru sunt din Afganistan (doi bărbaţi în vârstă de 24 şi 31 ani, o femeie în vârstă de 29 ani şi fiul acesteia în vârstă de 5 ani) şi una din India (un bărbat în vârstă de 42 de ani), toţi solicitanţi de azil în România. Pe timpul cercetărilor aceştia au declarat că doreau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în state din vestul Europei.

Poliţia de Frontieră a demarat cercetarea penală pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cei cinci au fost preluaţi de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email