Patru absolvenţi de la Liceul Lenau, bursieri la universităţi din Germania

Elevi Liceu Lenau Timisoara DAAD_StipendiantenPatru din cele 11 burse DAAD din România sunt câștigate de absolvenţi ai Liceului „Nikolaus Lenau”, din Timişoara, anunţă Consulatul German din Timişoara.

 

Prin obţinerea celor 11 burse DAAD (Serviciul German de Schimb Academic), România ocupă la nivel mondial locul întâi în acest an.

Cei patru câștigători sunt Timeea Păcală, care va urma cursurile Facultăţii de Transporturi din cadrul Universităţii Tehnice din Berlin, Christian Daniel Curiac, care s-a decis să studieze Electrotehnică şi Informatică la Universitatea Tehnică din München, Alexandra Stan, care va studia Applied Chemistry AOS la Facultatea Tehnică din Aachen, şi Emanuel-Adrian Rămneanţu, care va urma cursurile la Secţia de Informatică a Universităţii Tehnice München.

Cei patru bursieri își vor începe studiul în semestrul de iarnă 2016 – 2017. Bursa cuprinde, pe lângă sprijinul financiar acordat pe întreaga perioadă de studiu, şi un program special de mentoring.

DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst – Serviciul German de Schimb Academic) este cea mai mare organizaţie pe plan mondial care sprijină schimbul internaţional de studenţi și cercetători. Fondată de instituţiile de învăţământ superior din Germania, organizația are sediul central la Bonn și filiale pe tot mapamondul, se arată pe site-ul Serviciului German de Schimb Academic. DAAD  organizează și finanţează schimbul de studenţi și cercetători, intermediază cadre didactice universitare și lectori, informează în întreaga lume despre Germania ca loc de studiu și cercetare și sprijină procesul de internaţionalizare a instituţiilor de învăţământ superior germane.

Print Friendly, PDF & Email