Patronul firmei de deratizare care a provocat tragedia de pe strada Mioriţa, în arest la domiciliu

Patronul firmei de deratizare care a produs moartea a trei oameni dintr-un bloc de pe strada Mioriţa, din Timişoara, a fost plasat în arest la domiciliu.

 

Magistraţii Tribunalului Timiş au admis contestaţia formulată de Buță Ioan Sorin, unicul acţionar şi administratorul firmei Bistim Dera, împotriva prelungirii măsurii arestării preventive cerute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Acesta a părăsit arestul Poliţiei Timiş, după pronunţarea hotărârii instanţei. El este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.

În urma dezinsecţiei / deratizării făcute, la începutul lunii noiembrie, în blocul de pe strada Mioriţa nr. 8, doi copii și mama unuia dintre ei au murit din cauza intoxicației provocate de substanța Delicia Gastoxin, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Alte câteva zeci de persoane între care mulți copii au avut nevoie de spitalizare.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro