Patriarhia Română salută apariția vaccinului anti-covid şi se implică în informarea populaţiei

Foto: Basilica.ro

Cancelaria Sfântului Sinod anunţă că a transmis către toate eparhiile din țară broșura informativă Vaccinarea împotriva covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură, oferită Bisericii Ortodoxe Române, la sugestia președintelui Comitetului național pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva Sars-Cov-2, col. dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit agenţiei de ştiri a Patriarhiei Române, basilica.ro.

 

Cancelaria Sfântului Sinod a transmis documentul împreună cu solicitarea de a fi pus la dispoziția personalului clerical și neclerical, „astfel încât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările oferite de specialiști, pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze”.

„Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”, a transmis într-un comunicat recent Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Adăugând că „în legătură cu «caracterul sigur al actului de vaccinare», cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv.”

Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-covid 19, mai spun oficialii Patriarhiei Române, este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație.

Acțiunea de informare a fost stabilită la videoconferința dedicată măsurilor de combatere a infecției cu virusul Sars-Cov-2 și organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte în data de 14 decembrie. La întrunirea online au participat reprezentanți ai autorităților și ai cultelor religioase.

Broșura clarifică în 18 pagini aspecte medicale legate de vaccinarea împotriva noului coronavirus. Publicaţia poate fi descărcată de aici.

Print Friendly, PDF & Email