Păsări şi fluturi de noapte, în expoziţie la Muzeul Național al Banatului

Păsările și fluturii nopții ajung în spațiile expoziționale ale Muzeului Național al Banatului.

 

Expoziția Aripile nopții aduce în fața vizitatorilor specimene naturalizate de bufnițe și fluturi de noapte din colecțiile Secției de Științele Naturii a Muzeului  Național al Banatului, specimene care fac parte din colecțiile „Dionisie Linția” și „Dr. Frederic König”, personalități ale ornitologiei și entomologiei mondiale.  Evenimentul este organizat de Secția de Științele Naturii a Muzeului Naţional al Banatului în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română și Societatea Ornitologică Română.

În cadrul expoziției sunt programate și ateliere tematice pentru copii, mai multe școli din Timișoara anunțându-şi deja prezența. Elevii vor învață să confecționeze bufnițe și fluturi în stil Origami, vor studia cu lupa binoculară structura penelor de pasăre, vor desena bufnițe și diferite alte obiecte cu motive specifice acestor păsări și fluturi de noapte.

Vernisajul expoziției are loc vineri, 1 noiembrie, la ora 12, în mansarda B2 a Bastionului Theresia.

Expoziţia va putea fi vizitat până în 30 noiembrie, marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă pentru copii, studenți și pensionari, iar pentru adulți biletul este 5 lei.

Print Friendly, PDF & Email