„Păsări călătoare”, un nou film proiectat în premieră la Timișoara

În timp ce filmul rulează în peste 40 de cinematografe din țară, Păsări călătoare/Birds of Passage, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alături de soția sa Cristina Gallego, va putea fi vizionat în premieră, într-o proiecție unică la Timișoara.

 

Acțiunea din Păsări călătoare este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira, din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Primit cu entuziasm atât de public, cât și de presa internațională, Păsări călătoare a avut un traseu festivalier impresionant, prezența lui în selecția unor festivaluri precum Cannes, Locarno (Piazza Grande), Chicago, London Film Festival, Palm Springs sau Sundance, fiind dublată de distribuția lui în peste 30 de teritorii din întreaga lume.

În timp ce filmul rulează de vineri în peste 40 de cinematografe din țară, la Timișoara, va putea fi vizionat, în această proiecție unică organizată de Pelicula Culturală, cu sprijinul distribuitorului Bad Unicorn. Proiecţia va avea loc joi, 21 martie, de la ora 19, la Ambasada.

Accesul la eveniment se va face pe baza de bilet, care costă 10 lei și poate fi achiziționat online de pe www.iabilet.ro, sau la intrarea în sala, înainte de eveniment.

Print Friendly, PDF & Email