Pasarela îndrăgostiților va fi refăcută

Macheta Pasarelei îndrăgostiţilor

Pasarela îndrăgostiților, de la Parcul Copiilor, va fi demolată, Primăria Municipiului Timișoara anunţând că va construi în loc un pod modern, mai larg, cu rampe speciale de acces, iluminat arhitectural și cu spații verzi. 

 

Municipalitatea a lansat procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, cu o valoare a contractului estimată la peste 8,6 milioane de lei, sumă asigurată de la bugetul local.

„Actuala pasarelă a fost dată în folosință acum 75 de ani și de atunci nu s-au mai făcut lucrări serioase la ea. Așa că, am ajuns în situația în care a trebuit să o închidem pentru că punea în pericol siguranța celor care o traversau. Am avansat cu documentația și acum căutăm o firmă serioasă care să se ocupe și de proiectarea și de construcția viitoarei legături peste Bega”, declară primarul Dominic Fritz.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 iunie, ora 15, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț. Documentația poate fi consultată la acest link.

În prezent, accesul pe pasarelă nu este permis, din motive de siguranță, întrucât infiltrațiile de apă au afectat suprastructura podului. De asemenea, din cauza distrugerii stratului de beton, armăturile din metal au fost expuse la ploaie și au fost corodate. Fundațiile de la picioarele pasarelei sunt deteriorate, iar calea pietonală prezintă, la rândul ei, gropi și denivelări.

Fiind un loc cu o încărcătură simbolică pentru timișoreni, Primăria intenționează să păstreze structura metalică pe care sunt prinse lacătele fixate acolo de perechile de îndrăgostiți și care a dat și numele pasarelei. Grilajul cu lacăte va fi, cel mai probabil, amplasat în imediata apropiere a viitoarei pasarele, pentru a păstra aceste amintiri cu valoare emoțională în spațiul public.

 

Print Friendly, PDF & Email