Primarul Timişoarei transmite un "mesaj pentru cârcotaşi":

„Pasajul Michelangelo a trecut cu brio de una din cele mai mari ruperi de nori care au avut loc în Timişoara”

Inspectie pasaj Michelangelo Foto Fb Nicole RobuDupă ploaia torenţială de aseară, din Timişoara, pe reţelele de socializare au apărut informaţii că noul pasaj Michelangelo ar fi fost inundat. Informaţii care nu s-au confirmat.

Mare tristeţe pentru cârcotaşi: pasajul Michelangelo a trecut cu brio şi proba de apă de astăzi, una dintre cele mai mari ruperi de nori care au avut loc vreodată în Timişoara”, scria, în urmă cu câteva ore, pe o reţea de socializare, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta anunţă, totodată, că, în curând, Primăria va începe şi lucrările la subpasajele Jiul şi Popa Şapca, şi asta, concomitent. „Cu tot deranjul pe care va trebui să-l suportăm circa un an, merită! Aşa cum a meritat şi în cazul Michelangelo! Eu sunt dispus să suport un nou val de cârcoteli, aşa cum am suportat şi pentru Michelangelo. Chiar dacă asta se va întâmpla într-o perioadă pre-electorală. De dragul Timişoarei şi din respect pentru timişoreni. Orice om cu mintea limpede vede acum cât de frumoasă şi cât de funcţională este, post-lucrări, întreaga zonă Michelangelo. Nicio problemă cu apa nu a fost acolo, niciodată de la darea sa în funcţiune, nici măcar astăzi, când Timişoara a avut parte de una din cele mai mari ruperi de nori. Asta, spre tristeţea cârcotaşilor”, a mai transmis Nicolae Robu, aseară.

Pentru a dovedi că pasajul Michelangelo nu a fost afectat de ploaia torenţială de aseară, primarul Timişoarei a postat şi un filmuleţ, care poate fi văzut aici:

Pasaj Popa Sapca din Timisoara inundat Foto radio TimisoaraO poziţie tranşantă a avut, pe această temă, şi viceprimarul Dan Diaconu. O luare de poziţie justificată prin faptul că, „mai nou, pentru unii, orice se construieşte în Timişoara are o aură negativă” „Unul din ultimele mituri legate de pasajul subteran Michelangelo s-a spulberat. Nu, n-am umblat cu barca, nu e inundat şi nici apele «termale» nu au ieşit să-şi facă de cap. Mai mult, după prima oră de ploaie torenţială, încă nu era umed carosabilul pe toată suprafaţa. Spun unul dintre ultimele mituri pentru că tocmai am auzit o altă gogomănie, aceea a pompelor de capacitate extraterestră cu care e echipat pasajul. Pasajul e echipat exact cu pompele prevăzute în proiect”, scria Dan Diaconu, pe o reţea de socializare.

Adăugând că sunt încă foarte multe investiţii de realizat în Timişoara, pentru ca astfel de situaţii extreme să nu ne mai creeze probleme. Pentru pasajul Jiul şi Popa Şapca (foto) – inundate, în urma ploii de aseară –, declară Dan Diaconu, soluţiile tehnice se află în proiectul de lărgire, iar achiziţia execuţiei este în desfăşurare. „Episoadele cu apa de un metru, acolo, vor deveni în curând istorie”, promite viceprimarul. Admiţând că, în momentul de faţă, Timişoara are, încă, probleme cu necurăţarea la timp a tuturor canalelor din oraş: „Aici Aquatim va trebui să ia măsuri urgente pentru că au existat destule probleme”.

Print Friendly, PDF & Email