Pasagerii de pe Aeroportul Timişoara pot admira satul bănățean tradiţional, în imagini inedite

O expoziție de fotografii care surprind momente ale satului bănățean în diferite anotimpuri este expusă la Aeroportul Internaţional Timişoara.

 

Sala de așteptare din zona “Plecări interne” a Aeroportului Internaţional Timişoara este gazda expoziției de fotografie Al cincilea anotimp, realizată de Borco Ilin, de la Muzeul Satului Bănățean. Expoziţia va sta deschisă de azi până în 5 mai.

“Este un anotimp care, în fiecare dintre noi, se întoarce mereu la el acasă. În care ai nevoie de ochi, să simți și de inimă, să vezi. Pe verande ne ordonăm gândurile. Prin verandă intrăm în casa noastră ca în propria inimă, intrăm și ieșim, intrăm și ieșim, parcă prin noi, parcă spre noi. Verandele, peroanele anotimpurilor noastre. Verandele, zborurile noastre, de acasă către un alt acasă și înapoi”, spune Borco Ilin.

Drectorul AIT, Daniel Idolu, apreciază că expoziția se armonizează foarte bine în sala de așteptare a aeroportului: “Acesta este locul în care cei care  pleacă în călătorie au timp să își adune gândurile și să intre în atmosfera satului bănățean tradițional. Poate fi o amintire frumoasă cu care se pleacă de la Timișoara.”

Print Friendly, PDF & Email