Partidul Mişcarea Populară Timiş: „Timişoara a fost păgubită de cei în care alegătorii şi-au pus încrederea”

Radu LambrinoC.N.A.D.N.R.  a anunţat, zilele acestea, că centura Timişoarei va rămâne fără finanţare şi în acest mandat guvernamental. Decizia aceasta este considerată de către Partidul Mişcarea Populară Timiş drept „o lovitură dură” dată Timişoarei de către Guvernul Ponta, dar şi de către parlamentarii Puterii, de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi de primarul Timişoarei.

 

Cu toţii au mers în tandem în campania electorală şi au promis că acest deziderat al timişorenilor va deveni un vis împlinit, însă se dovedeşte, acum, că au minţit, au înşelat deliberat încrederea alegătorilor şi că singurul lor interes este cel propriu. Parlamentarii U.S.L. de Timiş şi preşedintele C.J. Timiş nu au mişcat un deget pentru a se asigura că Timişoara, la fel ca Lugoj, Caransebeş sau alte oraşe mult mai mici, va avea o centură rutieră completă, iar primarul urbei, care se arată acum revoltat de situaţie, susţinea până mai ieri că are linie directă la Palatul Victoria şi ne asigura pe toţi că premierul îi ascultă cu interes toate doleanţele”, acuză Radu Lambrino, liderul Partidului Mişcarea Populară Timişoara.

Mai mult, aminteşte acesta, voci parlamentare din interiorul P.N.L. susţineau sus şi tare că acciza la carburanţi ne va aduce drumuri noi în Timiş. Şi îl citează pe deputatul liberal Horia Cristian care transmitea, prin intermediul unui comunicat de presă: “Guvernul a venit cu un proiect coerent de construcţie de autostrăzi. Ideea lui Relu Fenechiu a prins viaţă mai curând decât speram. Guvernul a venit cu acest plan coerent, cu surse de finanţare clare, din fonduri U.E. şi acciza la combustibil şi acest plan va deveni lege, astfel încât oricine va fi la guvernare după 2016 va trebui să continue dezvoltarea infrastructurii”.

Radu Labrino îi adresează, acum, public, o întrebare lui Horia Cristian şi colegilor săi de partid unde este planul coerent de construcţie de autostrăzi şi dezvoltare a infrastructurii, pe care îl clama şi pentru care gira „un Guvern mincinos şi incompetent?”: „Unde au fost toţi aceşti politicieni de carton, când a fost votat bugetul de stat, iar ei nu au venit nici măcar cu un amendament pentru Timişoara? Unde au fost liberalii timişeni atunci când Partidul Mişcarea Populară strângea semnături pentru stoparea accizei la carburanţi, care este doar o măsură menită a umfla conturile pesediştilor şi ale baronilor locali, care îşi arată în aceste zile hidoasa faţă a corupţiei?”, îl întreabă Radu Lambrino pe Horia Cristian.

Lideril P.M.P. Timiş mai spune că, în loc să negocieze păstrarea membrilor P.N.L. la şefia deconcentratelor din Timiş, „membri care se dovedesc a fi simpli pioni pe tabla de şah a P.S.D.”, şeful liberalilor timişeni şi omologul său social democrat – cu care are în continuare o relaţie de parteneriat politic – ar fi trebuit să fie mult mai preocupat cu promovarea proiectelor Timişoarei, cu nevoile cetăţenilor acestui oraş şi cu îndeplinirea promisiunilor făcute în campania electorală. „A stat impasibil şi a aşteptat, în schimb, ca finanţarea C.N.A.D.N.R. să meargă spre oraşe precum Aleşd sau Caracal, localităţi cu un tranzit de mare tonaj net inferior celui din oraşul nostru”, mai spune Radu Lambrino.

Spitalul regional, o altă temă de campanie preferată de parlamentarii U.S.L., s-a dovedit a fi praf în ochi. Nici pentru acest proiect Guvernul nu a alocat vreun leu, deşi, la votarea bugetului, P.N.L. avea un ministru al Sănătăţii şi un şef la Casa de Asigurări de Sănătate, mai spune lideul P.M.P. Timiş. Acesta le cere politicienilor timişoreni aflaţi la putere să îşi asume aceste eşecuri, deoarece ele reprezintă “rodul muncii comune” a celor două formaţiuni, iar P.N.L. ar trebui să intre cu adevărat în opoziţie, nu să continue jocurile de culise alături de social-democraţi, iar în ieşirile publice să se arate revoltaţi de măsurile luate de aceştia.

Timişoara şi timişorenii au nevoie de lideri profesionişti, de politicieni asumaţi şi de soluţii concrete pentru gestionarea proiectelor urgente, nu de mascaradă ieftină. Le solicităm, pe această cale, tuturor parlamentarilor de Timiş să ia poziţie faţă de această nedreptate care i se face oraşului nostru şi locuitorilor acestui şi să înceapă, în al doisprezecelea ceas, să facă munca pentru care au fost aleşi”, mai spune Radu Lambrino.

Print Friendly, PDF & Email