Partidul Mişcarea Populară Timiş solicită U.S.L. să pună punct crizei politice

Radu Lambrino: „Într-un context geopolitic cum este cel actual, stabilitatea politică este o chestiune de interes naţional”

PMP Timis Eugen Stanescu radu Lambrino si Cristian Muntean„În politică trebuie să intri ca să oferi, nu ca să iei”, spune Cristian Munteanu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Timişoara. Acesta este, de altfel, mesajul transmis de reprezentanţii P.M.P. la prima lor conferinţă de presă organizată, la Timişoara, ca partid, un partid despre care spun că se doreşte a fi continuatorul politicilor preşedintelui Traian Băsescu.

 

„O luptă între oameni mici pentru o miză mare”

Referindu-se la actuala criză din U.S.L., preşedintele P.M.P. Timiş, Radu Lambrino, a catalogat-o drept „o luptă între oameni mici pentru o miză mare” şi a apreciat că prelungirea unei crize interminabile într-un context geopolitic complicat e o dovadă de iresponsabilitate, iar „momentul în sine ne poate afecta pe toţi, întrucât, într-un asemenea context, stabilitatea politică este o chestiune de interes naţional”.

În plus, mai spune acesta, percepţia internaţională vizavi de politica externă a României, pe de o parte, şi faţă de seriozitatea instituţiilor financiare ale României, pe de altă parte, îi afectează pe toţi cetăţenii în egală măsură, astfel încât le putem părea partenerilor noştri externi „nişte oameni neserioşi, dintr-o ţară instabilă”.  

Preşedintele P.M.P. Timişoara, Cristian Muntean, a făcut referire la nevoia de implicare, în scopul reformării autentice a mediului politic românesc. „În politică trebuie să intri ca să dai, nu ca să iei”, spune Cristian Muntean, care adaugă că, „din nefericire, ceea ce s-a perpetuat până în acest moment pe scena politică românească a afectat profund moralitatea şi bunul-simţ.

Cristian Muntean mai spune că politicienii trebuie să aducă competenţă şi, în plus, să pună ceva în slujba celorlalţi, apreciind, însă, că, până în acest moment, mulţi dintre politicieni nu au făcut decât să îşi ascundă eşecul profesional în spatele unei aparenţe de om politic. „Sperăm să producem schimbarea de care e nevoie, să dăm un plus de valoare politicii ce a căpătat o aură nefastă”, mai spune Cristian Muntean.

Strângere de semnături împotriva accizei

Reprezentanţii P.M.P. Timiş – Radu Lambrino, preşedintele P.M.P. Timiş, Cristian Muntean, preşedintele P.M.P. Timişoara, şi Eugen Stănescu, vicepreşedinte al P.M.P. Timiş – anunţă că P.M.P. va demara la nivel naţional o campanie care vizează sensibilizarea populaţiei cu privire la implicaţiile aplicării suprataxei de 7 eurocenţi pe litru de carburant. Campania, denumită de reprezentanţii P.M.P. „Ponta te arde cu pompa. Atenţie, cresc preţurile!”, îşi propune să adune peste un milion de semnături de la nivel naţional, dintre care 30.000 de semnături se estimează că vor proveni din Timiş. Termenul limită asumat pentru campania de strângere de semnături este jumătatea lunii martie, scop pentru care pe teren vor fi mobilizate echipe de voluntari, care vor fi prezenţi în diverse locuri din oraş, de la parcări şi staţii de alimentare cu combustibil, până la supermarketuri şi pieţe. „Timişul este al doilea judeţ din ţară în ce priveşte numărul de autovehicule”, spune Radu Lambrino, iar „creşterea accizei la carburant nu va face decât să genereze creşterea accentuată a preţurilor la toate produsele de bază: lapte, pâine, carne”

Radu Lambrino a reamintit că preşedintele Traian Băsescu a respins intrarea în vigoare a acestei taxe de la 1 ianuarie, însă, potrivit intenţiilor Guvernului Ponta, taxa ar urma să fie aplicată de la 1 aprilie. „Acesta nu este decât un nou bir impus populaţiei pentru susţinerea unor campanii electorale care urmează în acest an. Se intenţionează dirijarea acestor bani către fiefurile USL-ului”, spune Radu Lambrino.

„Problemele de la A.S.F. pot afecta credibilitatea întregii ţări în faţa investitorilor străini”

Referindu-se la situaţia din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, preşedintele P.M.P. Timişoara a apreciat că problemele semnalate recent pot afecta credibilitatea întregii ţări în faţa investitorilor străini, întrucât instituţia în sine, creată la începutul anului 2013, responsabilă inclusiv cu supravegherea pieţelor de capital, ar fi trebuit să reunească persoane a căror competenţă profesională să fie fără reproş.

Ceea ce a rezultat, însă, a fost o instituţie supradimensionată, cu aproape 700 de persoane angajate, în condiţiile în care orice instituţie serioasă din lumea civilizată nu are mai mult de 400 de angajaţi. Aceste persoane nu pot face dovada minimei competenţe şi multe dintre ele s-au dovedit a fi rude ale diverşilor potentaţi ai zilei. E un mod tipic de a acţiona, de care ne separăm şi faţă de care protestăm”, declară Cristian Muntean.

Print Friendly, PDF & Email