Partidul Mişcarea Populară Timiş: “P.S.D. a dat startul pomenilor electorale”

Avertizând că acestea vor fi plătite de fiecare român în parte

pomana-electoralaP.S.D. a început deja campania electorală, din bani publici, acuză Partidul Mişcarea Populară Timiş. Avertizând că cei care vor plăti pomenile electorale ale Guvernului Ponta sunt românii care muncesc în fiecare zi, care se chinuie să îşi plătească impozitele şi taxele la zi, şi duc o viaţă la limita subzistenţei.

 

Ajutoarele sociale, sub diverse forme, sunt normale într-un stat civilizat şi stabil din punct de vedere economic, spun reprezentanţii P.M.P. Dar atunci când scopul politicienilor aflaţi la guvernare este de a se asigura că transformă, din nou, România într-un stat de asistaţi sociali, „aşa cum a fost în mandatele precedente ale P.S.D.”, sunt necesare tragerea unui semnal de alarmă şi opunerea vehementă acestor practici populiste.

Aceste măsuri populiste, acuză oficialii P.M.P. Timiş, arată că P.S.D. nu a înţeles nimic din problemele economice grave din ultimii ani de criză economică: “Se va da din nou drumul la robinetul pensionarilor pe caz de boală, al angajărilor nejustificate în sectorul bugetar şi al politicilor sociale fără acoperire bugetară, dar de impact electoral”. În paralel, însă, “Victor Ponta va introduce acciza pe combustibil, care va afecta întreaga populaţie, va declanşa scumpiri în lanţ, pe lângă taxele şi impozitele aberante pe care românii le suportă deja. Nou numită ministru al muncii, Rovana Plumb, anunţă cu mândrie că, prin ordonanţă de guvern, vor fi majorate pensiile a peste 200.000 de oameni. Cum poate P.S.D. să aplice asemenea măsuri, având în vedere că introducerea accizei la carburanţi a fost motivată prin nevoia de a aduce bani la bugetul de stat pentru investiţii şi infrastructură?”, se întreabă reprezentanţii P.M.P. Timiş.

Majorarea pensiilor, care va fi de maximum 63 de lei – şi asta, în urma deciziei Curţii Constituţionale, care a considerată neconstituţională o ordonanţă de urgenţă emise anul trecut de Guvernul Ponta, prin care era stopată creşterea pensiilor –, este văzută de P.M.P. Timiş ca “praf în ochii celor care trebuie înrolaţi apoi, pe modelul dictat de «sforarul» Dragnea şi aliniaţi în faţa cabinelor de vot. Românii nu trebuie să se lase păcăliţi şi «cumpăraţi» de aceste pomeni electorale, pe care ei înşişi le plătesc”.

P.M.P. Timiş reaminteşte că Guvernul a fost votat să vină cu soluţii viabile şi să îşi respecte promisiunile de relansare a economiei făcute în campania electorală, însă acum şi-au arătat adevărata măsură a incompetenţei şi a făţărniciei. În schimb, “nu a luat nicio măsură de încurajare a mediului privat, de sprijinire a tinerilor cărora le promiteau zeci de mii de euro”. 

Print Friendly, PDF & Email