„Partidele politice sunt preocupate în continuare de zonele captive de electorat, care pot fi gestionate aproape automat”

A declarat, la Timişoara, președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu Foto PMP TimisCetățenii români din afara granițelor țării reprezintă un bazin electoral imprevizibil, care s-a dovedit capabil să răstoarne, prin mobilizare, rezultatele unor inginerii electorale, susținute de imense interese financiare, a declarat sâmbătă, la Timișoara, președintele Fundației Mișcarea Populară Cristian Diaconescu. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care, mai spune el, majoritatea partidelor politice se dovedesc reticente în a rezolva problema votului din diaspora.

 

Referindu-se la interesul manifestat de intelectuali pentru implicarea în viața politică, la receptivitatea mediului politic în acest sens și la aspirația resimțită de către electorat de schimbare a paradigmei politice actuale, președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, apreciază că relația între partidele politice și intelectuali va continua să fie incertă, cel puțin până la momentul în care se va produce o schimbare în ce privește raportarea cetățenilor la ceea ce înseamnă politică și până la momentul în care „bunul simț va prevala de o manieră semnificativă”.

Cristian Diaconescu afirmă că există un interes al partidelor politice față de oamenii cu expertiză elaborată în diverse domenii, aceștia fiind tentați, la rândul lor, să se îndrepte înspre un partid sau altul. Doar că, în majoritatea împrejurărilor, cei care conduc destinele partidelor, nefiind intelectuali, dovedesc lipsă de pricepere în raportarea la astfel de persoane care, având un anumit nivel intelectual,se așteaptă ca părerea lor să conteze, iar aportul pe care îl aduc la ideologia partidului să fie vizibil.

Cristian Diaconescu a relevat și că, în acest moment, majoritatea partidelor politice sunt preocupate în continuare de „zonele captive de electorat, care pot fi gestionate de o manieră aproape automată”. Acesta fiind, de altfel, în opinia președintelui Fundației Mișcarea Populară, și unul dintre motivele pentru care sunt deranjate de expresia publică a opțiunilor românilor din afara graniţelor, „o zonă de electorat care nu poate fi controlată și motivată electoral”, constituind un bazin imprevizibil, care poate răsturna, așa cum a și dovedit-o votul din noiembrie 2014, o situație ce pare aproape decisă. De aici derivă, opinează Cristian Diaconescu, reticența partidelor politice de a rezolva problema votului din diaspora, pentru acei cetățeni români care, deprinși cu rigorile unui alt tip de societate, în care există o altfel de relație între muncă și beneficiu, i-au făcut în toamna anului trecut pe niște „ingineri electorali” din România să piardă miliarde, răsturnând în chip imprevizibil rezultatul votului.

Cristian Diaconescu a participat sâmbătă, 1 august, la o dezbatere organizată de PMP Timiş, cu mediul de afaceri din Timiş. Întâlnire la care au fost avute în vedere discutarea problemelor cu care se confruntă oamenii de afaceri din zonă şi identificarea unor soluții care să vină în sprijinul lor.


 

Citeşte şi:

„Se iau decizii politice care bazează economia României pe consum”

 

Președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, se întâlneşte cu oamenii de afaceri timişeni 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email