Parteneriat pro-vaccinare între Universitatea de Vest și Spitalul Militar din Timişoara

Sursă foto: Spitalul Militar Timişoara

Universitatea de Vest din Timișoara şi Spitalul Clinic Militar de Urgență „Doctor Victor Popescu” din Timişoara au semnat un acord de parteneriat prin care studenții de la UVT vor sprijini echipele medicale de vaccinare de la instituția militară.

 

Începând din această săptămână, echipe de studenți și cadre didactice de la Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie a Universităţii de Vest din Timișoara urmează să realizeze activități de consiliere pe teren și să disemineze informații pro-vaccinare în localitățile din județ unde urmează să se deplaseze echipele mobile de vaccinare de la Spitalul Militar din Timişoara.

„În criza sanitară globală, asistentul social este unul dintre specialiștii cu rol de agent al schimbării indivizilor în comunitate, fiind un partener real al cetățenilor în procesul de schimbare inițiat. Considerăm că persoanele care locuiesc în comunitățile rurale nu au întotdeauna un acces facil la informațiile obiective privind măsurile de protecție pe termen scurt, mediu și lung împotriva virusului Sars-Cov-2”, spun reprezentanţii UVT.

Prin aceste acțiuni, misiunea studenților de la Asistență Socială din UVT este aceea de a contribui la creșterea numărului de persoane vaccinate în comunitățile rurale din Timiș. În cadrul acestui demers studenții vor fi instruiți să respecte măsurile de protecție anti-covid, dar şi să manifeste înțelegere, respect, empatie, disponibilitate de a informa într-o manieră accesibilă, păstrând atitudinea de a nu judeca persoanele cu care vor interacționa.

Campania va fi demarată în acest sfârșit de săptămână în localitățile Variaș, Sânpetru, Valcani, Dudeștii Vechi și Găvojdia, urmând să continue în următoarele șase luni, în funcție de realitățile din teren, în mai multe dintre comunitățile rurale din județ. Proiectul va începe vineri, 19 noiembri, la ora 7.30, la Variaș, unde un microbuz cu studenți de la UVT va însoți convoiul auto personalului medical de la Spitalul Militar.

„Procentul persoanelor vaccinate în mediul rural este sensibil mai scăzut față de media națională și mult inferior procentului populației vaccinate în Timișoara. Inițiativa Spitalul Clinic Militar de a realiza o campanie de vaccinare în mediul rural este demnă de tot respectul și susținerea noastră. Împreună suntem solidari pentru depășirea crizei pandemice, pentru revenirea la normalitate”, transmite rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

 

Print Friendly, PDF & Email