Parteneriat între Ceau, Cinema! şi Festivalul Internaţional de Film de la Bergen

Un atelier de educaţie prin film destinat profesorilor şi educatorilor informali din Timişoara va inaugura în aprilie un parteneriat pe care Ceau, Cinema! îl are anul acesta cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (Norvegia), unul din cele mai importante evenimente cinematografice din Europa de Nord.  

 

Parteneriatul va fi continuat în timpul ediţiei a zecea a Ceau, Cinema!, între 12 şi 16 iulie, printr-un focus inedit dedicat cinematografiei norvegiene şi printr-o serie de panel-uri cu profesionişti din Norvegia şi România, anunţă organizatorii. Activităţile sunt incluse în proiectul „Ne vedem la cinema?! – Rolul cinematografelor de artă şi al festivalurilor de film în epoca platformelor online”, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene.

Atelierul de educație prin film va fi prima activitate din proiect și este dedicat profesorilor din școala gimnazială, educatorilor formali și informali şi reprezentanților organizaţiilor neguvernamentale care pot utiliza în activitatea lor filmul ca metodă educațională.

Cursul se va desfășura în perioada 24 – 27 aprilie, la Centrul de Proiecte din Timişoara, și va fi susținut de Donia Lina Nilsen și Håkon Tveit, experţi în cadrul programului de educaţie prin cinema al Festivalului Internaţional de Film de la Bergen, care a reușit să cuprindă peste 100.000 elevi în cei 20 de ani de activitate.

Participarea este gratuită. Detaliile și formularul de înscriere sunt disponibile pe peliculaculturala.ro şi ceaucinema.ro.

De asemenea, în timpul ediţiei aniversare a Ceau, Cinema!, spectatorii vor putea descoperi, în prezenţa realizatorilor şi a altor invitaţi, câteva filme norvegiene clasice şi recente, printr-un focus dedicat acestei cinematografii nordice, realizat împreună cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen.  În plus, în cadrul a patru sesiuni de discuţii, reprezentanţi ai industriilor de film norvegiană şi română vor împărtăşi din experienţa lor cu publicul Ceau, Cinema! Titlurile filmelor şi numele invitaţilor din cele două secţiuni vor fi anunţate în curând.

Parteneriatul cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen se desfăşoară în anul în care Ceau, Cinema! îşi sărbătoreşte a zecea ediţie, iar Timişoara este Capitală Europeană a Culturii. Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Pelicula Culturală şi fondat împreună cu Asociaţia Marele Ecran.

Print Friendly, PDF & Email