Parlamentul a votat imprescriptibilitatea mai multor infracțiuni grave

Sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală și tortura nu se mai prescriu. Parlamentul a votat ca autorii acestor infracțiuni grave să răspundă penal, indiferent de termenul care a trecut de la săvârșirea faptei, anunţă senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu.

 

„Este un alt semnal important care confirmă că pentru actuala majoritate siguranța oamenilor, în special a minorilor, este o prioritate. Și șansa României de a nu mai avea cazuri de genul celor de la Țăndărei sau cauze de genul Al-Nashiri contra României, dar și de a nu mai vedea țara noastră în top la capitolul agresiuni sexuale împotriva minorilor sau la numărul de persoane traficate”, declară Alina Gorghiu.

Acest proiect legislativ, votat azi în Camera decizională, a fost iniţiat de Alina Gorghiu împreună cu Iulia Scântei și Gabriel Andronache, pentru a asigura dreptul la îndeplinirea actului de justiție pentru victimele infracțiunilor menționate.

Pe lângă trecerea unor fapte penale grave în sfera infracțiunilor imprescriptibile, proiectul instituie pedepsirea cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani, a celor care nu denunță faptele de agresiune sexuală, de trafic și exploatare săvârșite împotriva minorilor. „Se elimină astfel situațiile în care termenele de prescripție se împlinesc înainte ca dosarele să poată fi soluționate, iar autorii pedepsiți. Era nevoie de aceste modificări în Codul Penal pentru că victimele necesită o atenție sporită din partea legiuitorului. Ne-am asumat că vom face legi bune. Și ne ținem de promisiune”, transmite Alina Gorghiu.

Print Friendly, PDF & Email